Doina Stăiculescu (presedinte juriu)

Doina Stăiculescu (presedinte juriu) Din multe puncte de vedere, Doina Stăiculescu reprezintă un caz unic în istoria sportului românesc.
A obținut întâia medalie olimpică pentru gimnastica ritmică românească în anul 1984 și este prima vicecampioană olimpică a gimnasticii ritmice mondiale.

Aflată pe locul 6 la Campionatul Mondial din 1983 de la Strasbourg, Doina Stăiculescu a fost marea favorită de pe continentul american.

A început gimnastica ritmică la Asociația Sportivă "Flacăra Roșie" din București și a fost triplă campioană națională. Atât în cadrul secției de gimnastică ritmică a clubului, cât și la lotul național, s-a pregătit cu antrenoarea Maria Gîrbă.

Pentru meritele deosebite, Doina Stăiculescu a primit titlul de "Maestru Emerit al Sportului". În anul 2000 i-a fost conferită distincția Medalia națională "Pentru Merit" clasa a II a, de către președintele Emil Constantinescu iar în anul 2004 i-a fost conferit Ordinul "Meritul Sportiv" clasa a II a, de către președintele Ion Iliescu.

Doina Stăiculescu a rămas în continuare aproape de disciplina care a consacrat-o, fiind în prezent antrenoare la o școală privată din București.